Laurentius, na Erasmus éen van de namen die vaak voorkomt in Rotterdam. Hij is de icoon van het helpen van mensen die geen helpers hebben.

 

Voor de derde keer organiseren gezamenlijke kerken en kerkelijke instellingen in Rotterdam in oktober allerlei activiteiten onder de naam 'Laurentiusdag'. Om te laten zien zien dat armoede niet een lot is waar je niks aan zou kunnen doen.

 

Voor meer informatie:

Mw. Hanny de Kruijf

Samen 010, tel (010) 466 67 22

Facebook, etc.

 

   

Sommige namen klinken vaker in Rotterdam. Daar hoort Laurentius ook bij. Hij gaf naam aan kerken, verenigingen.

Hij hoort bij een geestesgesteldheid. Hij was penningmeester van de kerk tijdens christenvervolgingen onder de Romeins keizers. Gaf de schatten van de kerk niet aan de keizer, maar aan de armen van de stad. Zo is hij onze icoon.

Voor de derde keer organiseren gezamenlijke kerken en kerkelijke instellingen in Rotterdam in oktober allerlei activiteiten onder den aam ´Laurentiusdag´om aandacht te vragen voor armoede in de stad, en te laten merken dat armoede geen noodlot is maar iets waar we van aan kunnen doen.

Voor meer informatie zie:

 

Ook u kunt ons helpen door de Laurentiusdag te steunen met een gift via IBAN NL93INGB0006718700 t.n.v. Stichting Activiteiten Convent van Kerken te Rotterdam o.v.v. Laurentiusdag 2017.